Over Revisor

Revisor heeft in 2016 dezelfde grondslagen als bij oprichting in 1974 door Dirk Ayelt Kooiman en Thomas Graftdijk: het scherpe oog voor kwaliteit bij gevorderde en beginnende schrijvers (ooit debuteerden, onder vele anderen, Thomas Rosenboom, P.F. Thomése en A.F.Th. van der Heijden er), de smaak voor stijl veeleer dan voor boodschap en voor kwaliteit veeleer dan voor vorm en marketing, de strenge helpende hand die goede literatuur beter maakt, de sterke wil in de Nederlandse literatuur het beste podium voor proza, poëzie en het persoonlijk literaire essay te zijn.

Sinds 2010, onder een nieuwe redactie (Gustaaf Peek, Jan van Mersbergen, Erik Lindner en Daan Stoffelsen, Bart Koubaa trad in 2012 toe), kregen die principes vorm in twee halfjaarboeken per jaar, die een strenge selectie mogelijk maken, en een wekelijks of tweewekelijks met oorspronkelijk materiaal aangevulde website. Alleen het beste. Bekend en talent.

De redactie van Revisor bestaat vanaf januari 2016 uit Thomas Heerma van Voss, Jan van Mersbergen, Marieke Rijneveld en Daan Stoffelsen. 

De Revisor wordt uitgegeven en financieel ondersteund door Uitgeverij De Bezige Bij. Het tijdschrift werd in de beginjaren door Athenaeum—Polak & Van Gennep uitgegeven, de afgelopen decennia door Em. Querido's Uitgeverij, en werd tot en met 2012 ondersteund door het Nederlands Letterenfonds. In 2013 en 2014 steunt het Fonds nog een aantal digitale projecten van De Revisor. Het R.O. van Gennepfonds ondersteunt via het Prins Bernhard Cultuurfonds onze papieren uitgaven.

Redactie Revisor


v.l.n.r Jan van Mersbergen, Daan Stoffelsen, Bart Koubaa, Erik Linder, Gustaaf Peek.
(Foto © Koos Breukel)

Oud-redactieleden

Omhoog